Vier finalisten maken kans op titel ‘Beste onafhankelijke jurist 2016’

finalisten-dila-2016Voor het eerst strijden er dit jaar niet drie, maar vier kandidaten om de titel van beste ‘Dutch Independent Legal Professional’. Hun referenties zijn nagebeld, het publiek heeft op ze gestemd en de door hen ingediende cases zijn door een deskundige jury beoordeeld. Dus op 24 januari is het aan Jurgen Kappert, Marjan Klerkx, Maarten Steyerberg en Paul Tekstra om uit te maken wie zich het hele jaar de beste onafhankelijke jurist van het land mag noemen.

Lovende referenties
Een aantal juristen dankt hun toelating tot de finale vooral aan de case die ze inleverden. Daaruit bleek namelijk hun responsiveness, toegevoegde waarde voor de klant en positieve bijdrage aan de beeldvorming van de onafhankelijke jurist. Bij twee finalisten ging het om de afweging tussen publieksstemmen versus enorm lovende referenten. De jury kon dan ook niet anders dan beiden tot finalist aanwijzen. Dit betekent dat voor het eerst vier en niet drie kandidaten door zijn naar het DILA diner op 24 januari waar zij zullen strijden om die felbegeerde Award.

Responsiveness als criterium
Dit jaar was de vraag hoe responsive de juristen zijn een extra criterium voor de jury. Marijn Rooymans van het organiserende Netwerk Ondernemende Juristen licht dat toe: ‘Hoe snel en hoe goed reageer je op de behoeften van je klant, (hoe) signaleer je die, ben je ‘samenwerkingsminded’ en lever je je klant altijd een oplossing waarmee hij verder kan? Op die onderwerpen scoorden de finalisten alle vier erg goed.’ Volgens Rooymans was het niveau van alle genomineerden voor de DILA 2016 buitengewoon hoog. ‘Het aantal zelfstandige juristen en advocaten in de top van de markt groeit al jaren.’

Over de DILA

De DILA is de Award voor de beste zelfstandige juridisch professional van Nederland en hij wordt nu voor de 3e keer uitgereikt. Het initiatief voor de DILA is in de eerste plaats ontstaan vanuit de constatering dat zelfstandige advocaten en juristen eigenlijk weinig tot geen exposure mogelijkheden hebben terwijl ze die zeker wel verdienen. De organisatie van de DILA wordt verzorgd door het Netwerk van Ondernemende Juristen en het LawyerlinQ platform, gesteund door Mr., Jurist in Communicatie, Recht.nl, Lexxyn en OSR juridische opleidingen.